A MIG A FÖLD FOROG MINDIG LESZNEK ROCKEREK

ÉLJEN A ROCK
 

 

 

 

To listen you must install Flash Player. Visit Draftlight Networks for more info.

 

 

 

 

 

 

 

ELHÉRHETÖSÉGÜNK:

koszeg1986@citromail.hu

rozsa52@freemail.hu

CIMREVÁRJUKAKOMENTEKET

ELÖREISKÖSZÖNJÜK

VÁLASZAITOKAT

        SZERKESZTÖK

ROCK ELEFANTOK

A ROCK ELEFÁNTJAI

Gidófalvy Attila

billentyűk, tangóharmónika, basszusgitár, gitár, dob, és minden hangszer, ami a keze ügyébe kerül

Éjjel születtem, 1952. augusztus huszadikán, így az oroszlán jegyében hempergek.

Ötéves koromban kezdtem zenét tanulni. Először kaptam egy harminckét basszusos tangóharmonikát, majd azt kinőve, pár hónap múlva egy százhúsz basszusost. Elég érdekes lehettem egy akkora hangszerrel. Teljesen belegyógyultam a történetbe. Mondtam is anyáméknak, szeretnék még zongorázni is. Beírattak egy maszek tanárhoz Alsógödön, mivel ott laktunk. A hetedik osztályt magánúton kellett végeznem, mert felvételiztem a Zeneművészeti Szakiskolába. Nem számítottam túl nyugodt gyereknek, hát még hogy eljártam három...

Bővebben
Kiss Zoltán Zéro

basszusgitár, gitár

Gyerekkorom óta zenész, basszusgitáros szerettem volna lenni. Úgy tűnt, hogy van hozzá tehetségem. Szorgalmasan gyakoroltam, így már 18 éves koromban Radics Bélával játszottam a Tűzkerékben. Ezután jött a Scampolo Faragó "Judy" Istvánnal, Bontovics Katival, majd Judyval és Komár Lacival megalakítottuk a Sprintet (akkor született a "Postakocsi" című dal). Ezután a Korálban játszottam Balázs Fecóval, Koncz Zsuzsát is kísértük. 1977-78-ban a Piramis hangkeverő technikusa voltam, de már nagyon hiányzott a zene, és azt gondoltam, ha nem találok magamnak egy nagylemezes zenekart, akkor külföldön fogok szerencsét próbálni. Itthon maradtam, mert 1979-ben megszületett a fiam, és megalakult a Karthago, amelynek ma is tagja vagyok.

Bővebben
Kocsándi Miklós

dob, gitárok

Kocsándi Mikivel először a "Bekapcsol a bosszantógép" című musical kapcsán találkoztam, mint az S.O.S. együttes dobosával. Nagyon tetszett, hogy egy dobos énekel és nem is akárhogy. Nekünk a 100 Folk Celsiusnak még nem volt dobosunk, de akkor kezdtünk azon gondolkodni, hogy eltérünk a hagyományos bluegrass felállástól és dobost keresünk. Miki kapóra jött, mert minden kritériumnak megfelelt, jól dobolt, jól énekelt és neki is eggyel kevesebb kereke volt, mint a zenekar többi tagjának. Ez alatt azt értem, hogy "jó fej" volt, jó volt a humora, élvezet volt vele együtt eltölteni az időt, ami nálunk fontos volt, hiszen annak idején éjjel-nappal együtt voltunk...

Bővebben
Szigeti Ferenc

szólógitár, akusztikus gitárok, zongora, (producer)

Zenei pályámat az általános iskola évei alatt 8 esztendeig, zongoratanulással kezdtem. Egy televízióban látott Tommy Steeele film hatására kezdtem el hetedikben gitározni, egy 20 forintért, - az osztályban vett -, húr nélküli antik gitáron, amelyből később komoly problémák lettek az osztálytársam szüleivel...

Nyolcadikos koromban megnyertem a kerületi Ki-mit-tud döntőjét, mint gitáros-énekes, és megalapítottam első iskolás zenekaromat. Ezt követően jónéhány amatőr együttes következett, majd az első komolyabb együttesem az Egyetemi Színpad akkori zenekara, a SIGMA lett.

Bővebben
Takáts Tamás

ének, szájharmonika, dob, gitár, conga

Az édesanyám négyhónapos terhes volt velem, amikor kitört az ötvenhatos forradalom.
Apám nem tudott hazaérni időben az események miatt, így anyám lement elé az utcára. A Blaha Lujza téren egy orosz harckocsi állta útját, és a csövét egyenesen a homlokának szegezte. Szerencsére, a katonának nem volt szíve rálőni egy riadt arcú, terhes nőre. Az eset után édesanyám keze még hetekig remegett.

Az enyém viszont, 97-ben lesz kereken negyven éve, hogy folyamatosan remeg. Lehetséges, hogy ennek az anyaméhben elszenvedett stressznek is köszönhetem, hogy világéletemben irtóztam az erőszak minden...

Bővebben

 

 

Karthago
Szigeti Ferenc Karthago koncert 2010.jpg
Szigeti Ferenc egy 2010-es Karthago-koncerten
Információk
Eredet Budapest
Magyarország
Aktív évek 1979–napjainkig
Műfaj rock, hard-rock, west coast rock
Kiadó Hungaroton-Start
EMI
Tagok
Takáts Tamás
Gidófalvy Attila
Kiss Zoltán Zéro
Kocsándi Miklós
Szigeti Ferenc
Korábbi tagok
Fehér Lajos
Losó László

 
A(z) Karthago együttes weboldala

A Karthago magyar rockegyüttest 1979-ben Szigeti Ferenc alapította.

 

  •  

Története

A zenekar az 1980-as évek egyik legnépszerűbb magyarországi rockegyüttese volt. Különleges, úgynevezett amerikai típusú west coast zenéjükkel, amely kemény rockalapra dús, ötszólamú vokállal és dallamos énekvezetéssel hangszerelt dalokból állt, néhány hónap alatt valamennyi slágerlistát meghódították.

A zenekar első lemeze 1981-ben jelent meg és 178.000 példányban fogyott el, ezt követte további két hasonlóan sikeres stúdióalbum, valamint egy koncertlemez, számtalan kislemez és rádiófelvétel, majd egy Aranyalbum, egy Best of… album, és A Karthago él című dupla élő koncertalbum az 1997-es BS-koncertről.

1983-ban az együttes a Requiem című dallal megnyerte az ausztriai Villachban a Nemzetközi Táncdalfesztivál nagydíját, ezt követően szerződést kötött az osztrák OK Musica (Teldec Company) lemeztársasággal. Két nagylemezük jelent meg a kiadóval nyugat-európában, amelyből az első, a Requiem című, Ausztriában aranylemez lett.

A koncertjeik Magyarországon, Ausztriában, az NSZK-ban, Kubában, valamennyi volt szocialista országban és az egykori Szovjetunióban komoly eseménynek, rendkívüli látványosságnak és nagy sikernek számítottak. Összesen kb. 2500 koncertet adtak fennállásuk alatt.

Az együttes 1985-ben beszüntette működését. Tagjai azonban többnyire ma is aktív muzsikusok, valamennyien közismert személyiségek lettek, jónevű zenekarokban játszanak, tévéznek, rádióznak.

A rendszerváltás után

1990. május 1-jén a Karthago, feloszlása után 5 évvel ismét összeállt, és egy nagyszabású koncertet rendezett valamennyi eredeti tag közreműködésével. A hangverseny, amelyet a Magyar Televízió és a Magyar Rádió is közvetített, óriási siker lett a budapesti Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán, megdöntve minden addigi nézőrekordot.

7 év múlva az együttes ismét színpadra lépett, ezúttal azonban már a Budapest Sportcsarnok volt a rendezvény helyszíne. A koncert jól sikerült, közel 15 000 néző volt szemtanúja a nagy visszatérésnek, amely óriási látványelemekkel, díszletekkel, korinthoszi oszlopokkal, tűzijátékkal, "ledér" táncosnőkkel megtűzdelve került bemutatásra, a Karthagotól mindig is megszokott módon. A hangulat végig hihetetlenül forró volt, a közönség szinte együtt élt a együttessel, közös éneklések, tízperces vastapsok tarkították a show-t. A koncertről felvételt készített a Magyar Televízió, amely a koncert után három héttel adásba is került.

A Hungaroton Records A Karthago él című dupla koncertalbumon, és ugyanilyen címmel videokazettán is megjelentette a hangversenyt.

2000. június 2-án a Petőfi Csarnok 15 éves jubileumi ünnepségére a Karthago együttest kérték fel egy nagyszabású koncertre, mivel annak idején az együttes nyitotta meg a Pecsát, azaz a csarnokban az első magyar koncertet 1985-ben a Karthago adta. A jubileumi buli ismét fantasztikus volt, óriási tömeg és igazi "karthagós" hangulat volt. Az m1 televízió újból rögzítette a fellépést. A koncerten jelen voltak az osztrák-német Teldec kiadó munkatársai is, akik jelezték, hogy a Karthago új lemeze iránt és az azt követő turnékra jelentős érdeklődés lenne Németországban és Ausztriában is, ahol még mai is ismert és szeretett a legendás együttes.

2003-ban ismét hallatott magáról a zenekar, közel 15 koncertet játszottak Magyarországon, különböző nagy fesztiválok záró produkciójaként és önállóan, ismét óriási sikerrel. A sorozat folytatódott 2004-ben is, többek között az alsóőrsi Harley Davidson Nemzetközi Motorostalálkozó záró gálaestjével, valamint további kifejezetten nagyszabású rockfesztiválokkal, és az év végén a nagy budapesti lemezbemutató koncerttel.

2004: egy új korszak kezdete

Az együttes 2004 szeptemberében ünnepelte megalakulásának 25. évfordulóját. 1979 őszén állt össze az öt legendás muzsikus, és talán ők az egyetlen olyan rockzenekar Magyarországon, akik végig változatlan felállásban játszottak. A jubileum méltó megünneplésére az együttes komoly, összetett projekttel készült.

Elsőként 2004 június-július-augusztusában, 19 év után új stúdióalbumot készítettek. A lemez 2004. szeptember 5-én jelent meg az EMI Zenei Kiadó gondozásában, és modern hangzású, kemény, igen erőteljes rockzenét tartalmazott, a Karthagotól megszokott igényes, dús, finoman cizellált hangszereléssel és a legendás ötszólamú vokállal.

A Karthagora mindig jellemző volt a rendkívüli alaposság és a profi kidolgozottság, ezért a korábbiakhoz hasonlóan erre az új albumra is több mint húsz friss szerzeményből került kiválasztásra a felkerült 9 szám, melyek stúdiófelvételei közel három hónapig tartottak a legendás törökbálinti "P" stúdióban.

Két bonus track is készült, a nemzetközi sikereket is elért Requiem, valamint a Karthago „himnusza”, az Apáink útján új, egészen különleges, vonós, szimfonikus, „unplugged” verziója.

Az album promóciójának része volt a Concert&Media által rendezett Karthago rockcirkusz – lemezbemutató koncert 2005 tavaszán, az SAP csarnokban. Ezt követően több hónapos országos turnéra indult az együttes.

Tagok

Albumok

 • Apáink útján / A fények, a hangok, az árnyak (Kislemez, MHV Pepita, 1980)
 • Karthago I. (1981 / 2004) (LP / remaster CD bónuszokkal)
 • Requiem / Tagadás (Kislemez, Hungaroton-Start, 1982)
 • 1...2...3...Start! - Popmajális (1982) (koncert) (LP B-oldala)
 • Ezredforduló (1982) (LP / CD)
 • Requiem (1983) (angol) (LP)
 • Senkiföldjén (1984) (LP / CD)
 • Oriental Dream (1985) (angol) (LP)
 • Aranyalbum (1990) (válogatás) (LP)
 • Best of Karthago (1993) (válogatás) (CD)
 • Ramix! - Haminyó anyó (1997) (maxi) (CD)
 • A Karthago él! (1997 / 2005) (koncert) (2CD / DVD)
 • ValóságRock (2004) (CD)
 • IdőTörés (2009) (CD)

 

 
A ROCK ÖRÖK ÉS ÉLNI FOG

FELVÉTEL-TUNYOVAL 2000 ARHIV

 

 

BEATRICE-AZOK A BOLDOG SZÉP NAPOK

V'Moto-Rock: El kell, hogy engedj

 

P.Box - Veled Múljon El

 

P.MOBIL- 2 FORINTOS DAL

 

 

 

TANKCSABDA-MENNYORSZÁG TOURIST

 

 

Nightwish - Bye Bye Beautiful undefined

 

 

AC/DC -THUNDERSTRUCK